Juli – uge 27

Havearbejde i denne uge

Så har Skt. Hans passeret og det var tid til at klippe hæk.

At klippe hæk er vist noget der er for mange meninger omkring.

Om foråret klipper man for at få mere vækst og efteråret for at stoppe vækst, siges der.

Og så er der alle de andre regler osv. der spiller ind.

Forsythia skal klippes efter den har blomstret i foråret omkring maj

Pibeved (uægte jasmin) skal klippes efter den har blomstret i juni/juli. Osv. Osv. Alle buske har deres tider det er bedst at klippe dem og der er helst ikke på samme tid. Men når man ikke kan klippe hele tiden og det skal passe med vejret, tiden, børnene og en weekend man er i sommerhuset, så må det blive når det passer.

Her efter sankt hans kan de fleste buske forhåbentligt nå at få nogle blade så de ikke skal stå bare resten af sommeren, men forhåbentligt får de heller ikke får mange skud. Det må vi se på og danne vores egne erfaringer med.


Så den stod på klipning nu… Ligesom mange andre haveejere virkede det som.

Jeg vil gerne beholde afklip og grene fra haven i haven. Når nu grenene og bladende har suget næring op fra jorden, virker det som spild at skulle køre det på en genbrugsstation og væk fra haven. Så vi hev vores kompostkværn frem.

Vi har haft den i nogle år og var egentlig fint tilfreds med den, men efter ca. 10 minutters brug denne lørdag, så var det slut. Den ville ikke længere skære nogle grene over.

Bosch AXT 2300

Bosch AXT 2300 kompostkværn

Jeg fik maskinen skilt ad, og kunne hurtigt se, at huset omkring valsen og motoren var helt flækket. Det ligner en svaghed i stålet.

Det er egentligt for dårligt når plastikken i maskinen holder længere end metallet! Men når man får læst lidt mere om Bosch værktøjer, så virker det til at der ikke rigtig er tale om tysk kvalitet længere, og det vist ikke har været sådan i en årrække.

Så nu er der købt en ny kompostkværn på tilbud i et byggemarked, så må vi se hvordan den fungerer. Og den er ikke fra Bosch.


Oven i klipningen, så er vores dreng vild med at grave huller, så vi fik gravet et hul i den mest mørke og skyggefulde del af blomsterbedet og flyttede en selvsået bregne fra under en busk hen i bedet. Nu m vi se hvordan den klarer det. Men det varihvertfald en god undskyldning for at grave huller med ham.

 Bregne

Bregne


Høst

  • Morgenfruer (de første 4 morgenfruer, der blev plantet i maj blomstrede og blev plukket og kronbladene kom i en salat og blev spist. Flot orange farve, men uden den store smag.
Morgenfrue

Morgenfrue

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *